Прес-центр24 листопада 2017, 11:11

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

22 листопада 2017 року відбулося засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації у якому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, заступник голови райдержадміністрації Валерій Папуша, заступник голови районної ради Олександр Мороз, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Шкальний, в.о. начальника управління відділу в Троїцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Анастасія Чабан, головний спеціаліст з питань містобудівного кадастру відділу містобудівництва, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Юлія Твердохліб, заступник начальника Троїцького МРВ ГУ ДСНС у Луганській області капітан служби цивільного захисту Олександр Терещенко.

Олег Сліпець проінформував присутніх про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Троїцького району за 9 місяців 2017 року. Аналіз виконання Програми соціального і економічного розвитку Троїцького району  за 9 місяців 2017 року свідчить про те, що органи влади та суб'єкти господарювання направляли всі зусилля на зміцнення тих позитивних результатів у економіці, які досягнуті у попередні періоди, а також на соціальний та економічний розвиток території. Були обговорені основні напрямки програми: фінансові ресурси,розвиток реального сектору економіки, розвиток підприємництва, інвестиційна діяльність, соціальна сфера, гуманітарна сфера.

Про заходи щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період на території району інформував заступник начальника Троїцького МРВ ГУ ДСНС у Луганській області капітан служби цивільного захисту Олександр Терещенко. Для сталої роботи та своєчасного, якісного реагування на надзвичайні події та ситуації на території Троїцького району в осінньо-зимовий період  2017-2018 років керівництвом ДПРЧ-33 та Троїцького МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області проведено наступні заходи:

- забезпечений моніторинг можливого впливу погодних умов на стале функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання населених пунктів і транспортного сполучення;

- забезпечене утримання в готовності до застосування автомобілі підвищеної прохідності та інші наявні сили та засоби;

- систематично проводиться роз'яснювальна робота з населенням Троїцького району щодо правил поведінки та запобігання виникненню пожеж у житловому секторі.

            По третьому питанню порядку денного інформував начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Шкальний, який повідомив, що на території району землі сільськогосподарського призначення займають 146307 га, в тому числі 103967 га рілля, сінокоси 2976 га, пасовища 36006 га, багаторічні насадження 378 га, несільськогосподарські угіддя 19951 га. В період з 1994 по 2000 роки в ході організаційно - господарської реформи відповідно до Указу Президента України земельні ділянки були передані в приватну власність з метою створення сприятливих умов для формування стабільного землекористування, соціального захисту селян - власників паїв і ефективного господарювання на землях. Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації в районі 11447 осіб отримали земельні паї на площі 123,85 тис.га.

             З питання про виділення землі учасникам АТО інформувала в.о. начальника управління відділу в Троїцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Анастасія Чабан яка повідомила, що відповідно до земельного кодексу України, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень. У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки. Додатково було вирішено на наступне засідання громадської ради запросити голову громадської організації “Українське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Луганській області”.

               Про стан виконання райдержадміністрацією повноважень у сфері містобудування та архітектури повідомила головний спеціаліст з питань містобудівного кадастру відділу містобудівництва, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Юлія Твердохліб. Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Троїцької райдержадміністрації  протягом 2017 року забезпечує реалізацію державної політики у сфері містобудування та архітектури на території району, згідно відповідного законодавства.

Відсутність та застаріла містобудівна документація гальмує будівництво, стримує залучення інвестиційних коштів та розвиток населених пунктів.

Тому необхідно активізувати роботу спільно з органами місцевого самоврядування щодо оновлення та розробки містобудівної документації.

Результатом засідання стало ухвалення відповідних рішень з кожного питання з урахуванням усіх пропозицій та зауважень громадського активу.