Прес-центр12 жовтня 2017, 16:10

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

12 жовтня 2017 року відбулося засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації у якому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Колєснік, представники ЗМІ.

Олег Сліпець проінформував присутніх про візит делегації Луганської та Донецької областей до Естонії. У рамках Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй  в Україні (ПРООН) з Відновлення та розбудови миру за проектом « Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадян України», що фінансується Конфедерацією Швейцарії та Урядом Швеції, відбувся навчальний візит делегацій Луганської та Донецької областей до Естонії з 22 вересня по 03 жовтня 2017 року тема якого: «Сталий розвиток громадського суспільства через розбудову інституту Громадських Рад та взаємодію з органами місцевого самоврядування. Естонський досвід».

«Отже - візит до Естонії це можливість отримання інформації з перших рук щодо практики проведення реформи місцевого самоврядування, яким чином можна посилити спроможність територіальних громад. Цікаві зустрічі з представниками влади Естонії показали, що і в них у сфері місцевого самоврядування є багато проблем, аналогічних з українськими – фрагментарність базового рівня місцевого самоврядування, а також його незначна ефективність у малих волостях.»,- зазначив Олег Володимирович.

 Під час засідання було обговорено проект Стратегії економічного і соціального розвитку Троїцького району до 2020 року

 Зокрема, Світлана Колєсник поінформувала присутніх про основну мету стратегічного планування, завдання Стратегії та шляхи їх досягнення Обговорили основні напрямки розвитку сільського господарства, освіти, медицини, закладів культури, житлово-комунального та дорожнього господарства району.

Додатково було вирішено на наступне засідання громадської ради запросити представників Троїцької ОТГ з питання благоустрою району.