Прес-центр7 листопада 2018, 14:11

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

06 листопада 2018 року відбулося засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації, у якому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, заступник голови районної ради Олександр Мороз, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Авксентенко, головний лікар Троїцького територіального медичного об’єднання Наталія Кайда, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги Троїцької селищної ради Троїцького району Луганської області» Юрій Шеремет, директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька, представники ЗМІ. На засіданні обговорено стан реалізації медичної реформи в районі.

Медична реформа первинної ланки розпочата з 2018 року і передбачає декілька етапів. Комунальне некомерційне підприємство «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги Троїцької селищної ради Троїцького району Луганської області» одне із перших в області підписало Договір з Національною Службою здоров’я України (НСЗУ). Лікарі вже отримують кошти від НСЗУ, медичні заклади фінансуються по новому механізму.

Зараз іде активне підписання Декларацій з лікарями первинної медичної допомоги. В КП «Редакція газети «Сельская новь» надруковано оголошення про порядок підписання Декларацій населенням району. На даний момент в районі підписано 11756 медичних Декларацій.

У липні поточного року наказом Мінрегіонбуду було затверджено Перелік проектів і заходів, що фінансуються у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. В районі продовжується будівництво лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Вартість поточної стадії проекту, розрахованої до кінця 2018 року, складає 8 млн 292 тисяч гривень, з яких співфінансування бюджету громади складє 921 тисячу гривень. На 2019 рік передбачено фінансування з державного бюджету у сумі 4,1 млн гривень при співфінансуванні з місцевого бюджету 411 тисяч гривень.

«Наразі завдяки реформі первинної ланки створена Національна Служба здоров’я України (НСЗУ), що фактично виконує роль страховика. Гроші на покриття витрат будуть надходити в цю фінансову установу з державного бюджету.. Тому підписання Декларації з лікарем первинної медичної допомоги є дуже важливим кроком», зазначив Юрій Шеремет.