Прес-центр23 серпня 2017, 13:08

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

22 червня 2017 року в кабінеті першого заступника, в.о. голови райдержадміністрації Олега Сліпця  пройшло засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації у якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Валерій Папуша, начальник відділу освіти троїцької райдержадміністрації Людмила Суська, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Колєсник.

Начальник відділу освіти троїцької райдержадміністрації Людмила Суська інформувала про готовність закладів освіти до нового 2017-2018 навчального року та опалювального сезону зазначивши, що відділ освіти райдержадміністрації, виконкоми селищної та сільських рад, педагогічні колективи шкіл проводили цілеспрямовану роботу по виконанню Закону України «Про освіту» з питань фінансування, матеріально-технічного забезпечення закладів освіти, достатнього для їх функціонування і розвитку.

У поточному навчальному році проведена робота привела до стабільного і стійкого функціонування навчальних закладів в осінньо-зимовий період. Кошти, виділені на установи освіти району згідно затвердженого бюджету на 2017 рік та змін до нього, склали 3574999,75 грн.

Заборгованість по заробітній платі та заборгованість по розрахункам відсутні.

         По другому питанню порядку денного інформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, яка повідомила, що на первинному обліку в службі перебуває 34 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: 5 – діти - сироти, 29 – діти, позбавлені батьківського піклування. Протягом І півріччя перевірено умови проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в 11 сім'ях опікунів (піклувальників). Знято з обліку 4 дитини, позбавлених батьківського піклування, у зв'язку з досягненням повноліття, поставлено на облік 2 дітей.

          З метою дотримання пріоритетності права дитини на сімейне виховання, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу тощо), в районі функціонує 6 прийомних сімей, де виховується 11 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, де проживає 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.Службою у справах дітей здійснюється контроль за умовами проживання та виховання дітей в цих сім’ях.

  По третьому питанню порядку денного інформував начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська, яка наголосила, що програма зайнятості населення Троїцького району на період до 2017 року (далі Програма) була затверджена рішенням двадцятої сесії районної ради шостого скликання від 23.07.2013 № 20/3.

         Метою програми є забезпечення регулювання ринку праці за допомогою правового, організаційного та економічного механізмів, що створюють умови для забезпечення зайнятості населення та його соціального захисту від безробіття.      

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації та          Троїцький районний центр зайнятості проводять організаційне супроводження, координацію та контроль за реалізацією заходів Програми.  

Ситуація на реєстрованому ринку праці протягом поточного року характеризується збільшенням кількості звернень незайнятих громадян відносно до відповідного періоду минулого року на 107 осіб. Середньомісячна реєстрація громадян збільшилась на 18 осіб, і в звітному періоді  вона склала  84  особи.

По четвертому питанню інформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Колєсник, яка повідомила, що Аналіз оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за січень-березень 2017 року, який проведено Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації-керівника військово - цивільної адміністрації від 24.12.2015 № 650 свідчить про досягнення певних результатів.

За результатами моніторингу  соціально-економічного розвитку міст обласного значення та районів області за 1 квартал 2017 року Троїцький район займає 6 місце серед 12 районів області.

Також на засіданні було розглянуто додаткові питання. Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз запросила членів громадської ради на семінар з місцевими підприємцями з питань продажу неповнолітнім алкогольної та табачної продукції, який відбудеться 30 серпня.

Голова громадської ради Тетяна Артющенко запропонувала запросити в кінці року головного лікаря Троїцького територіального медичного об’єднання Наталію Кайду з питання розподілення квартир для медиків які будуються на кварталі Новосьолова та внести це питання до плану громадської ради.