Прес-центр20 липня 2017, 13:07

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

19 липня 2017 року в кабінеті першого заступника, в.о. голови райдержадміністрації Олега Сліпця  пройшло засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації, у якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Валерій Папуша, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Авксентенко, начальник Троїцького МРВ ГУ ДСНС в Луганській області Володимир Шварьов, начальник управління агропромислового розвитку Троїцької райдержадміністрації Олександр Шкальний, лісничий Троїцького лісництва ДП "Білокуракінське ЛМГ" Сергій Смиков, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики апарату Троїцької райдержадміністрації Ярослав Чумак, головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій Троїцької райдержадміністрації Борис Невінчаний.

 

Начальник управління агропромислового розвитку Троїцької райдержадміністрації Олександр Шкальний інформував про комплекс заходів щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час збирання врожаю 2017 року зазначивши, що господарства повністю забезпечені пально-мастильними матеріалами, техніка до збирання повністю готова, проведені навчання з спеціалістами. Також наголосив і на пожежній безпеці, що передбачає вспахування захисних смуг полів зернових, забезпечення засобами пожежогасіння тощо.  Вся зернозбиральна техніка повинна бути забезпечена засобами пожежогасіння згідно нормативів, а саме необхідною кількістю вогнегасників і саме головне необхідно звернути увагу на техніку безпеки при проведенні збиральних робіт.

          З другого питання порядку денного інформував начальник Троїцького МРВ ГУ ДСНС в Луганській області Володимир Шварьов, який наголосив, що під час жнивної кампанії 2016 року на території України виникло більше 30 пожеж на хлібних масивах, у місцях переробки та зберігання зернових та грубих кормів. Пожежами знищено більше 280 га хліба на корені, матеріальний збиток, завданий пожежами, склав понад 2,8 млн. гривень.

Троїцьким міськрайонним відділом ГУ ДСНС України у Луганській області протягом 2016 року проводився комплекс організаційних і практичних заходів спрямованих на попередження виникнення пожеж під час збирання та переробки врожаю та заготівлі грубих кормів, про що свідчить той факт, що на території району не сталося жодної пожежі.

З третього питання інформував перший заступник, в.о. голови Олег Сліпець, який наголосив, що аналіз соціально-економічного розвитку Троїцького району станом на 01.07.2017 свідчить про те, що райдержадміністрація спільно з органами місцевого самоврядування, суб'єктами господарювання району направляли  зусилля на зміцнення позитивних результатів у економіці, які досягнуті у попередні періоди, а також на соціальний розвиток території.

З четвертого питання інформувала керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Авксентенко, яка повідомила, що за 6 місяців 2017 року до Троїцької райдержадміністрації, районної ради та органів місцевого самоврядування надійшло 604 звернення громадян (6 місяців 2016 р. - 605). Поштою надійшло 325 звернень (6 місяців 2016 року - 311), 279  звернень отримано на особистих прийомах (6 місяців 2016 року - 294).

Повторних звернення не надходило (6 місяців 2016 р. - 12),  колективних звернень - 31 (6  місяців 2016 р. – 31).

За звітний період громадянами було порушено 604 питання (6  місяців 2016 р. - 605).

Значну частку з них складають питання аграрної політики і земельних відносин – 193 (6 місяців 2016 р. - 182) та соціального захисту - 133 (6 місяців 2016р. – 107.

Також Тетяна Миколаївна запропонувала на виїздні прийоми громадян запрошувати об’єднану громаду, так як багато питань які надходять від громадян стосуються саме їх.

Голова Троїцької районної організації організації ветеранів України Валентин Свердлов повідомив, що на місцевих цвинтарях Троїцького району не вистачає місця і що відкриття нового, яке знаходиться по вул. Широкій вже є вкрай необхідним.

Особливу увагу приділено проблемному питанню - утворення несанкціонованих сміттєзвалищ.                                                                                               

Результатом засідання стало ухвалення відповідних рішень з кожного питання з урахуванням усіх пропозицій та зауважень громадського активу.