Прес-центр15 червня 2017, 16:06

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

14 червня 2017 року в кабінеті першого заступника голови райдержадміністрації Олега Сліпця  пройшло перше засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації в 2017 році у якому взяли участь заступник голови Троїцької районної ради Олександр Мороз, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики апарату райдержадміністрації Ярослав Чумак, представники засобів масової інформації.
Згідно з порядком денним учасники засідання обрали секретарем громадської ради головного спеціаліста з питань внутрішньої політики Ярослава Чумака, заслухали інформацію Тетяни Артющенко, голови громадської ради  про роботу Громадської ради  на  2017 рік. 
Одноголосно було затверджено план роботи, враховуючи пропозиції її членів. 
Юлія Твердохліб, головний спеціаліст з питань містобудівного кадастру відділу містобудівництва, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації  інформувала присутніх про стан опалювального сезону 2016-2017 років, наголосивши, що по району він пройшов без зривів, аварій, відключень об'єктів за несплату. Теплом були своєчасно забезпечені всі об'єкти відділу освіти райдержадміністрації, об'єкти охорони здоров'я, підприємства житлово-комунального господарства, установи бюджетної сфери, підприємства та організації району, населення. 
Також у засіданні прийняв участь Андрій Козлов, начальник Троїцького участку Новопсковського МУЕГХ , який звернувся до присутніх з проханням інформувати людей про заборону самостійних ремонтних робіт пов’язаних з газопостачанням, так як такі дії призводять до трагічних наслідків.
Людмила Ніколенко, начальник архівного відділу райдержадміністрації інформувала, що на виконання вимог Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи» та  з метою забезпечення оптимальних умов зберігання та обліку документів Національного архівного фонду та інших документів довгострокового зберігання було прийнято розпорядження голови райдержадміністрації від  04 квітня 2016 року № 96 « Про проведення районного огляду забезпечення зберігання та обліку архівних документів».  
Також Людмила Михайлівна повідомила присутніх про існуючу проблему з відсутністю вогнегасників в сільських архівах району.
Світлана Васильєва, головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації  надала  інформацію про стан реалізації державної політики в галузі культури закладами культури району наголосивши, що культурне обслуговування населення Троїцького району здійснюють 58 закладів культури: 27 публічних бібліотек, об'єднаних в централізовану бібліотечну систему, з них: 1 центральна районна бібліотека, 1 центральна дитяча бібліотека, 25 сільських бібліотек-філій; 29 клубних установ, з них: 1 районний Будинок культури, 1 селищний Будинок культури, 27 у сільській місцевості – 12 сільських Будинків культури та 15 сільських клубів, Троїцька дитяча