Прес-центр13 грудня 2019, 13:12

Відбулось покладання квітів з нагоди 33-х роковини Чорнобильської катастрофи

Щороку 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

13 грудня 2019 року в смт Троїцьке відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС в 1986 -1990 роках з нагоди 33-ї роковини Чорнобильської катастрофи.

В заході приймали участь в. о. голови райдержадміністрації Олег Сліпець, голова районної ради Сергій Терещенко, заступник голови Троїцької селищної ради Дмитро Жерліцин, керівники підприємств, трудові колективи. Пам’ять загиблих героїв-ліквідаторів вшанували хвилиною мовчання.

Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають.

Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.