Прес-центр22 червня 2020, 15:06

Відбулось покладання квітів до меморіалу загиблих воїнів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Згідно Указу Президента України щорічно, 22 червня в Україні проводяться пам’ятні заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Сьогодні за участю голови Троїцької районної державної адміністрації Олега Сліпця, голови Троїцької районної ради Сергія Терещенка, представників органів місцевого самоврядування, керівників установ та підприємств району відбулось покладання квітів до меморіалу загиблих воїнів. В усіх храмах району відбулись панахиди за загиблими.
У зв’язку з карантином цього року не влаштовуються масові заходи.

 Пам’ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до нас спогади-миттєвості найстрашнішої і найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть.
Страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Важко передати, якою трагедією для них був перший день війни. Але і в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий і перемога буде. Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю в руках захищав у той час нашу країну. З кожним роком їх стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління у покоління.