Прес-центр21 серпня 2020, 11:08

Відбулось чергове засідання колегії райдержадміністрації

Сьогодні, 21 серпня, під головуванням голови Троїцької районної державної адміністрації Олега Сліпця відбулось чергове засідання колегії райдержадміністрації з дотриманням протиепідемічних вимог. Участь у засіданні взяли голова районної ради Сергій Терещенко, члени колегії, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації.

У ході заходу начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська доповіла про готовність закладів освіти до нового 2020-2021 навчального року та опалювального сезону, наголосивши, що робота спрямована на забезпечення стабільного розвитку системи освіти району відповідно до вимог суспільства, економіки, особистісного розвитку дітей та молоді згідно з їх індивідуальними здібностями і потребами, покращення доступу до якісних освітніх послуг.

Кошти субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, які спрямовуються на розвиток освітнього середовища використовуються за призначенням.

Станом на 01 серпня п. р. кошти, виділені на установи освіти району згідно затвердженого бюджету на 2020 рік та уточнень до нього, склали 13934419 грн. Заборгованість по заробітній платі та по розрахункам відсутні. Загальна сума коштів з місцевого бюджету, субвенцій сільських рад, спонсорських та батьківських коштів витрачених на підготовку закладів освіти до нового навчального року на даний період складає 7353518,25 грн.

Про розвиток сімейних форм виховання та забезпечення права дитини на сімейне виховання інформувала начальник Служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, зазначивши, що Службою проводиться ряд заходів щодо забезпечення соціально-правового захисту дітей всіх категорій. На первинному обліку перебуває 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 5 дітей-сиріт та 2 дитини, позбавлені батьківського піклування. У районі функціонує 5 прийомних сімей, де виховується 8 дітей, 1 дитячий будинок сімейного типу, де проживає 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 2 сім’ї патронатного вихователя, які виховують 4 дітей.

Упродовж поточного року набули статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, 3 дитини. 1 дитина перебуває в державному закладі на повному державному забезпеченні. Ведеться робота щодо усиновлення дитини. На обліку в Службі перебуває 1 подружня пара, яка є кандидатом в усиновлювачі.

Станом на 20 серпня проведено 14 засідань комісії з питань захисту прав дитини, де розглянуто 46 питань щодо соціального захисту дітей, реалізації права дітей на здоровий розвиток та сімейне виховання, захист житлових та майнових прав, попередження безпритульності та бездоглядності серед дитячого населення району.

Розглядаючи кожне питання, Олег Сліпець та члени колегії робили аналіз з відповідними зауваженнями та пропозиціями щодо покращення роботи у даних напрямках.

З розглянутих питань прийняті відповідні рішення колегії.