Прес-центр29 листопада 2019, 15:11

Відбулось чергове засідання колегії райдержадміністрації

Перед початком засідання колегії в. о. голови Олег Сліпець та заступник голови районної ради Олександр Мороз привітали начальника відділу статистики у Троїцькому районі Головного управління статистики у Луганській області Тетяну Чумак та вручили Почесну Грамоту Троїцької районної ради та Троїцької районної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високу професійність, відповідальність, відданість справі, особистий внесок у розвиток статистичної галузі району та з нагоди професійного свята – Дня працівників статистики в Україні.

В. о. голови райдержадміністрації повідомив, що після робочої поїздки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая до Троїцького району ведуться роботи ремонту дороги державного значення Р-66 (с. Никонорівка Сватівського району); вирішено питання щодо ліцензування на ПММ, які зберігаються в агроформуваннях; вживаються заходи щодо забезпечення населення якісним мобільним зв’язком та високошвидкісним доступом до мережі Інтернет у 2020 році. Також зазначив, що на контролі питання із забезпечення району медичним транспортом для перевезення тяжко хворих осіб.

На засіданні колегії райдержадміністрації розглядались найбільш актуальні та нагальні питання життєдіяльності району:

1. Про заходи щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період на території району.

2. Про стан виконання райдержадміністрацією повноважень у сфері містобудування та архітектури.

З першого питання доповів головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Борис Невінчаний, який зазначив, що для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій на автошляхах району (снігових заметів або ожеледиці) буде задіяна снігоприбиральна техніка, яка знаходиться в філії «Троїцький райавтодор», КП «Троїцьк-сервіс» та КП «Привільський благоустрій», також за договорами використовується приватна техніка сільгоспгосподарств.

Для посипання доріг та тротуарів КП «Троїцьк-сервіс» заготовлено 13 тонн піску та з тонни солі, філією «Троїцький райавтодор» - 703 тонни піску та 129 тонн солі.

Доповідач акцентував увагу присутніх на рекомендації, надані органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям, для сталої роботи та своєчасного реагування на надзвичайні події та ситуації на території району протягом осінньо-зимового періоду 2019-2020 років.

З другого питання надала інформацію головний спеціаліст з питань ведення містобудівного кадастру, в. о. начальника відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Юлія Твердохліб, зазначивши, що протягом звітного періоду відділом містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації забезпечується реалізація державної політики у сфері містобудування та архітектури на території району. Станом на 01.12.2019 звернулась 71 особа, яким були надані консультації та роз’яснення. Відділом створюються та формуються реєстри даних базового рівня, у процесі формування, яких постає багато проблемних питань. Підкреслила, що робота щодо роз’яснення важливості розроблення містобудівної документації буде продовжена.

На завершення роботи колегії Олег Сліпець наголосив на необхідності активізації діяльності керівників та працівників відповідних підрозділів по кожному напрямку розглянутих питань.

З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення.