Прес-центр7 грудня 2018, 15:12

Відбулися заходи з нагоди Дня захисника України

День збройних сил України з'явився ще в 1993 році, майже відразу після прийняття Україною незалежності. 6 грудня 1991 року Верховна Рада затвердила два значущих закони «Про оборону України» та «Про збройні сили України». І через два роки саме 6 грудня було ухвалено рішення відзначати День збройних сил України.

Зазвичай ЗСУ відзначають усі війська нашої країни: сухопутні, повітряні та військово-морські. У різні роки президентами були засновані професійні свята для кожного з цих родів військ (День Сухопутних військ, День авіації, День ВМФ), але «День Збройних сил України» має особливе значення, бо в цей день скріплюється бойове братерство між усіма військовослужбовцями держави.

Луганщина традиційно приєднується до святкування разом з усією країною. 06 грудня 2018 року в районі відбулось покладання  квітів до могил загиблих земляків, учасників антитерористичної операції.

Сьогодні, 07 грудня 2018 року в райдержадміністрації з нагоди Дня Збройних сил України відбулася зустріч учнівської молоді з керівництвом райдержадміністрації, районної ради та силовими структурами району.

Присутніми були перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, голова районної ради Сергій Терещенко, начальник Троїцького відділу Старобільської місцевої прокуратури Андрій Великоцький, начальник сектору превенції Троїцького ВП ГУНП у Луганській області Олександр Калюжний, старший лейтенант Білокуракинсько-Троїцького об’єднаного військового комісаріату Володимир Кондаков, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська, представники ЗМІ.

 «Це свято найвідважніших. Тих, завдяки кому ми з вами знаходимось у безпеці. Тих, хто ризикує своїм життям заради того, щоб ми спали спокійно. Україна близька до того, аби шанувати професію військового так само, як у Ізраїлі. Для ізраїльтян немає більшої шани, аніж служити у армії та обороняти державу. Я впевнений, що так само буде і в Україні», - наголосив Олег Сліпець.

В ході зустрічі учні активно долучились до обговорення питання щодо престижності професії військовослужбовця та її ролі для держави. По закінченню зустрічі учні подарували присутнім святкові малюнки та вироби власної роботи.  

Також у Троїцькій дитячій юнацькій спортивній школі відбулись змагання з силового багатоборства серед юнаків 10-11 класів шкіл району з нагоди  Дня Збройних Сил України.