Прес-центр15 лютого 2019, 14:02

Відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану

15 лютого 2019 року у Троїцькому центральному Будинку культури відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річниці виведення військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав, вшанували пам'ять загиблих воїнів, які , потрапили в вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.
Захід було організовано за ініциативи голови Троїцької громадської організації ветеранів Афганістану Сергія Непогодіна. Під час урочистостей воїни Афганістану отримали ювілейні медалі.
Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання, а згодою колективи центрального Будинку культури подарували воїнам-інтернаціоналістам святковий концерт.
Понад 160 тисяч українців пройшли тільки через війну в Афганістані, майже кожен четвертий серед загиблих – українець, і це понад 3300 осіб. Близько 8 тисяч наших з вами співвітчизників повернулися додому з важкими пораненнями або інвалідами. Точна кількість жертв досі не відома. Війна в Афганістані назавжди залишиться болючою раною для українського народу.
Минуло 30 років з часу офіційного закінчення афганської війни, на якій наші воїни проявили мужність та хоробрість, стійкість та високий професіоналізм, надійність і благородство, відвагу і героїзм. Ми низько схиляємо голови перед відвагою всіх, хто пролив свою кров заради забезпечення миру, з честю виконував свій військовий обов’язок, не шкодуючи власного життя та здоров’я.