Прес-центр29 листопада 2018, 10:11

Відбулася зустріч з відвідувачами Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

28 листопада 2018 року перший заступник, в.о. голови райдержадміністрації Олег Сліпець провів зустріч з відвідувачами Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), на якій було обговорено питання щодо введення воєнного стану на території області.

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні». 26 листопада Глава держави підписав Указ «Про введення воєнного стану в Україні» і в той же день Верховна Рада ухвалила Закон про його затвердження.

Документом передбачається, що воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Згідно з Указом № 393, воєнний стан вводиться на 30 діб, до 26 грудня 2018 року.

Відповідний Указ підписаний також у зв’язку з небезпекою державному суверенітету та незалежності України, її територіальній цілісності та з метою створення умов для здійснення органами державної влади, військовим командуванням, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями наданих їм повноважень, необхідних для відсічі збройній агресії та забезпечення національної безпеки, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Питання, які насамперед хвилювали присутніх це виплата пенсій, зарплати та всіх інших видів виплат, робота КПВВ у Станиці Луганській та питання проведення мобілізації.

Пенсії, зарплати та всі інші виплати будуть виплачуватися й надалі. КПВВ у Станиці Луганській буде діяти як і раніше. Часткову мобілізацію буде проведено тільки в разі її оголошення Президентом України. На даний момент плануються лише короткострокові навчальні збори резервістів.

До завершення воєнного стану заборонено відключати від електропостачання об’єкти промисловості, ЖКГ, органів державної влади та місцевого самоврядування, військові об’єкти, об’єкти правоохоронних та контролюючих органів, водопостачання та водовідведення, котельні, медичні установи, транспортні мережі довів до відома Олег Сліпець та наголосив, «що ситуація в районі стабільна та контрольована. Усі заходи, які проводяться в районі, спрямовані на підвищення рівня безпеки громадян. Ніяких заходів, що обмежуватимуть конституційні права жителів району, не впроваджуватимуться».