Прес-центр20 липня 2018, 08:07

Відбулася нарада з питання порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

19 липня 2018 року під головуванням першого заступника, в.о. голови Троїцької районної державної адміністрації Олега Сліпця, пройшла нарада за участю начальника служби у справах дітей, директора районного центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді, начальника управління соціального захисту населення, начальника сектору превенції Троїцького ВП ГУНП у Луганській області, заступника селищного голови, сільських голів та в.о. старост старостинських округів.

Головним питанням порядку денного було надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Наталія Мороз ознайомила присутніх з постановою КМУ від    5 квітня 2017року № 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» зі змінами, внесеними згідно з постановою КМУ № 301 від 11.04.2018. Та зазначила, що право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка під час здійснення антитерористичної операції не досягла 18 років, яка внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів: отримала поранення, контузію, каліцтво; зазнала фізичного, сексуального, психологічного насильства; була викрадена або незаконно вивезена за межі України; залучалася до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань; незаконно утримувалася, у тому числі в полоні; зазнала психологічного насильства.

Також були обговорені не менш важливі питання роботи служби у справах дітей, а саме: щодо розвитку в Троїцькому районі сімейних форм виховання (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, усиновлення, опіка та піклування); про організацію роботи по захисту прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; попередження дитячої бездоглядності та безпритульності. Особливу увагу було приділено питанню щодо патронатного виховання та пошуку кандидатів в  патронатні вихователі.

У ході наради, начальником сектору превенції Троїцького ВП ГУНП у Луганській області Олександром Калюжним, висвітлено актуальне питання взаємодії сектору превенції та служби у справах дітей Троїцької районної державної адміністрації під час здійснення профілактичної роботи щодо запобігання правопорушенням серед дітей, бродяжництва, самовільних залишень дітьми місць постійного проживання.

За підсумками наради було надано рекомендації та узгоджені дії щодо порядку надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, роздані інформаційні матеріали та перелік документів, необхідний для отримання відповідного статусу.

Зустріч відбулася у формі діалогу, на якій усі запрошені отримали вичерпні відповіді на запитання.