Прес-центр3 листопада 2017, 16:11

Відбулася нарада з питань надання соціальних послуг

На передодні Дня працівника соціальної сфери голова райдержадміністрації  Олександр Іванов та голова районної ради Сергій Терещенко провели нараду щодо якісного надання соціальних послуг та кількості звернень. Участь у нараді взяли керівники управління соціального захисту населення, служби у справах дітей райдержадміністрації, Троїцького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного центру зайнятості, Троїцького територіального центру (надання соціальних послуг), голови районної організації організації ветеранів України, представники ЗМІ.

Олександр Іванов зазначив, що надання соціальних послуг - раннє виявлення осіб і сімей, які потребують соціального захисту та сторонньої допомоги, перебувають у складних життєвих обставинах, забезпечення адресності в наданні соціальних допомог і послуг, а також підвищення їх якості і наближення до людей. Питання загального поліпшення якості життя мешканців нашого району є пріоритетним в діяльності органів виконавчої влади.

На заході були порушені питання щодо підвищення пенсій; критеріїв, згідно з якими особи мають права на отримання соціальних послуг; стану працевлаштування на території району безробітних громадян та внутрішньо переміщених осіб; виявлення та підготовки до осінньо-зимового періоду  сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Підсумовуючи нараду голова райдержадміністрації зробив акцент на подальшій співпраці усіх служб з питань охоплення соціальними послугами тих громадян, які в силу життєвих обставин, за станом здоров’я чи за віком потребують сторонньої допомоги.