Прес-центр19 червня 2018, 08:06

Відбулася фотосесія для живого календаря костюмів населення Лугнщини

З 13 по 15 червня 2018 року в смт. Новоайдар було проведено фотосесію дитячої творчої майстерні: «Живий календар костюмів населення Луганщини, Новоайдарщини». Мета заходу – залучення 12 дітей-моделей (дівчат) та 10 осіб з дитячої фото-студії міста Сєвєродонецьк «Фото магія» на фотосесію в костюмах 1820-х років народів, які проживали на території Луганської області (що зберігаються і поки ще доступні для примірки на «живих» моделях в Новоайдарському краєзнавчому музеї, що є унікальним фактом наявності в одному місці найбільшої колекції аутентичних костюмів в Україні).

Кожен костюм – це історія, в тому числі, що підтверджує мультинаціональність Луганської області, коли людей багатьох народів та культур об’єднала одна територія для проживання, роботи та поліпшення побуту.

Метою майстерні є також соціальна єдність молоді та дорослих в ім’я збереження традицій та особливостей області, більш глибоке вивчення і запам’ятовування унікальної історії Луганської області для майбутніх поколінь заради миру, толерантного ставлення до різних національностей, народностей і культур.