Прес-центр27 лютого 2019, 16:02

Відбулася двадцять сьома сесія Троїцької районної ради сьомого скликання

26 лютого 2019 року відбулася двадцять сьома сесія районної ради. Головував на засіданні очільник районної ради Сергій Терещенко.

У пленарному засіданні взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Іванов.

На сесії були присутні 14 депутатів районної ради сьомого скликання із 25, керівники підприємств, організацій, установ, агроформувань району, сільські голови, представники засобів масової інформації. Розглянуто 17 питань.

Начальник фінансового управління Троїцької райдержадміністрації Олена Севостьянова звітувала щодо виконання районного бюджету за 2018 рік та надала інформацію щодо уточнення показників районного бюджету на 2019 рік, зазначивши, що до загального фонду зведеного бюджету району за 2018 рік надійшло 9861,2 тис. грн доходів (без врахування трансфертів), що складає 111,8 % до затверджених показників місцевими радами. Понад план надійшло 1041,0 тис. грн. У порівнянні з надходженнями за 2017 рік доходи зменшились на 68095,7 тис. грн або майже у 8 раз. У зв’язку з децентралізацією зведений бюджет району складається з 4 бюджетів: районний та 3 сільських.

Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Колєсник надала інформацію щодо підсумків виконання Програми економічного і соціального розвитку Троїцького району за 2018 рік та Програми економічного і соціального Троїцького району на 2019 рік.

З метою розв’язання найважливіших проблем розвитку району та окремих галузей економіки, забезпечення ефективного використання фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, депутатами прийнято ряд районних програм, а саме: Районна цільова програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2019-2020 роки; Комплексна районна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2021 роки; Районна програма інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених осіб на 2019-2020 роки, з якими ознайомила начальник управління соціального захисту населення Троїцької райдержадміністрації Ірина Гомольська.

Під час засідання сесії пройшло обговорення питання щодо виконання Районної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2018-2020 роки, за 2018 рік, з якого інформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, наголосивши, що на кінець 2018 року було придбано та надано житло 2 особам із числа дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території Троїцької селищної ради.

Голова районної ради інформував про реорганізацію Троїцького територіального медичного об’єднання із створенням відділення паліативної допомоги на 25 ліжок, модифікацією відділення екстреної допомоги з введенням функції невідкладної допомоги вдома.

Депутати оперативно розглянули всі питання порядку денного, їх ухвалили.