Прес-центр14 червня 2019, 14:06

Відбулась семінар-нарада з питань соціально – правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників

14 червня 2019 року відбулась семінар-нарада з питань соціально – правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників.

Провела  нараду  начальник служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації Наталія Мороз за участю начальника управління соціального захисту населення Троїцької райдержадміністрації Ірини Гомольської, директора районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Валентини Дородаєвої. Також були запрошені опікуни/піклувальники Троїцького району, під опікою яких знаходяться діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Протягом наради великої уваги було приділено наступним питанням: щорічне проходження медогляду опікунів/піклувальників згідно пункту 47 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 (зі змінами) «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»; оздоровлення дітей пільгових категорій у 2019 році; порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку; своєчасних виплат державної соціальної допомоги на дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; захисту житлових та майнових прав дітей, тощо.

Нарада пройшла в режимі круглого столу, всім присутнім опікунам, піклувальникам були надані консультації, роз’яснення з питань, які їх цікавили.