Прес-центр14 березня 2019, 11:03

Відбулась робоча зустріч з представниками Проекту ПРООН «Відновлення та розбудова миру в Україні»

За ініціативи Луганської обласної державної адміністрації та Проекту ПРООН «Відновлення та розбудова миру в Україні», триває серія робочих зустрічей із представниками органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, центрів зайнятості, роботодавців, підприємців та освітян.

13 березня 2019 року така зустріч відбулася у Троїцькому районі. У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Колєснік, начальник агропромислового комплексу райдержадміністрації Олександр Шкальний. Також були присутні представники Луганського обласного центру зайнятості, департаменту освіти облдержадміністрації, представники районного центру занятості, роботодавці та підприємці району.

Метою зустрічей є виявлення головних проблем розвитку підприємництва, зростання зайнятості населення, підвищення кваліфікації робочої сили. 

Були порушені питання підготовки якісних робочих кадрів для сільськогосподарської галузі, перспективи створення нових робочих місць та можливості зменшення трудового потенціалу через міграцію в пошуках високооплачуваної роботи.

Подібні зустрічі відбудуться і в інших районах області. За їх результатами буде вироблено алгоритм подальших дій для приведення у відповідність потреб ринку праці та рівня кваліфікації робочої сили.

У ході заходу Олег Володимирович наголосив про необхідність створення основних напрямків реалізації Проектів, наприклад, щодо створенню робочих місць, професійної перепідготовки, допомоги в стратегічному плануванні та підготовці нормативно-правових документів для ведення бізнесу, навчання, підвищення навичок бізнес-справи тощо.