Прес-центр22 cічня 2020, 13:01

Відбулась міжвідомча нарада

22 січня 2020 року під керівництвом в. о. голови Троїцької райдержадміністрації Валерія Папуші відбулась міжвідомча нарада з метою розробки та затвердження механізму взаємодії структурних підрозділів, установ і закладів, до компетенції яких належать питання захисту прав дітей, за участю Служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації, Троїцького ВП ГУНП в Луганській області, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КУ «Центр з надання соціальних послуг», відділу освіти Троїцької райдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту Троїцької селищної ради Луганської області, КНП «Троїцьке ТМО», КНП «Троїцьке ЦПМСД».

Під час наради було розглянуто ряд питань, а саме: про стан справ у сфері захисту прав дітей у Троїцькому районі, вироблення та затвердження механізму взаємного інформування всіх зацікавлених підрозділів, установ і закладів у сфері захисту прав дітей, затвердження графіку сумісних рейдів з попередження правопорушень дітей, запобігання дитячої безпритульності та бездоглядності, організації соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідування сімей, які потребують особливої уваги.

З метою вдосконалення взаємодії та недопущення в подальшому порушень прав дітей, учасники наради прийняли рішення забезпечити у районі оптимальне функціонування цілісної системи з питань охорони дитинства, виявлення жорстокого поводження з дітьми, безпосередньої загрози їх життю або здоров’ю, забезпечення їх прав та інтересів, попередження правопорушень дітей і запобігання дитячої безпритульності та бездоглядності шляхом тісної співпраці всіх структур, органів та організацій.

Питання були ретельно вивчені працівниками Служби у справах дітей, обговорені присутніми членами комісії та прийняті конструктивні рішення.