Прес-центр11 лютого 2019, 14:02

Відбудеться Всеукраїнський вишкіл «Джура-Прикордонник»

Міністерство молоді та спорту України у співпраці із Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та Державною прикордонною службою України орієнтовно з 21 по 30 червня 2019 року планують проведення в Одеській області, м. Ізмаїл, Всеукраїнського вишколу, спрямованого на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, «Джура – Прикордонник» (далі – Вишкіл).

Зазначений захід проводиться з метою залучення мешканців прикордонних районів до національно-патріотичного виховання, створення позитивного іміджу українського військовослужбовця серед дітей та молоді, що сприятиме підготовці молоді до охорони державного кордону у складі державних органів і громадських формувань; на честь 275-ої річниці від дня народження кошового отамана Чорноморського козацького війська, командувача Чорноморської козацької флотилії, визволителя міста Ізмаїла – Антона Головатого та 100-річчя від початку Першого Зимового похода Армії Української Народної Республіки під проводом генерал-полковника Михайла Омеляновича-Павленка.

Основні завдання: надати молоді знання та навички для розвитку в прикордонних районах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в тому числі за додатковим напрямком «Джура-Прикордонник»; зміцнити в молоді компетенції, які сприятимуть всебічному розвитку особистості, зміцнять громадсько-державницьку позицію, що сприятиме охороні державного кордону; фізично та морально загартувати молодь на засадах цінностей українського козацтва, героїки українських визвольних змагань; збільшити чисельність молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Учасники: до участі в заході допускаються одна команда (рій) від прикордонного міста/району/(ОТГ) або таких, що знаходяться на розмежувальній лінії з окупованими і неконтрольованими територіями України.

Для представників неприкордонних районів, виключення можуть бути лише діючим клубам «Юний прикордонник», «Юні друзі прикордонників», та іншим виховним активностям, які тісно співпрацюють з представниками Держприкордонслужби (попередньо узгоджені з відділом національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України).

При відборі команд перевага буде надаватись роям-переможцям І, ІІ (районних) етапів гри «Джура», які у прикордонному районі (ОТГ) співпрацюють з представниками Держприкордонслужби.

Рій (команда) складається з учнів вік яких складає від 14 до 16 років.

Склад рою (команди) – 10 осіб: 8 учнів (з них не менше трьох дівчат) та              2 керівника або 5 осіб: 4 учні (хоча б одна дівчина) та 1 керівник.

Участь у заході безкоштовна.

Детальніше про захід ви можете дізнатись за посиланням: у Facebook на сторінці «Джура-Прикордонник» Всеукраїнська військово-патріотична гра» 

Письмове підтвердження про участь рою у Вишколі надсилається на електронну адресу відділу національно-патріотичного виховання Мнімолодьспорту konovalyk@msms.gov.ua до 28 лютого 2019  року

Лист-підтвердження про відібраних учасників буде надіслано додатково.

За додатковою інформацією можна звернутись до відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту за тел.: (044) 289 08 30 (Коновалюк Ольга).