Прес-центр5 квітня 2018, 14:04

«Великодня писанка – традиція, що нас єднає»

5 квітня 2018 року відбувся фінал районної акції «Великодня писанка – традиція, що нас єднає». Метою якої є залучення учасників до дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків культурної спадщини рідного краю, збереження звичаїв, обрядів, традиційних художніх ремесел; виховання національно-патріотичних почуттів, гордості за свою країну, рідний край.

Протягом двох тижнів учні всіх шкіл району, вихованці Будинку школярів та дитячих навчальних закладів невтомно працювали над створенням цих дивовижних шедеврів - великодніх писанок.

У Великодню неділлю Писанкове дерево з'явилося у центрі селища Троїцьке. Писанки, що прикрашають дерево, створені учнями шкіл району за мотивами національної символіки України.

Нині, як і сотні років назад, в Україні пишуть писанки, які єднають нас з Богом, духовними силами, з рідною землею, предками. Але, як кожна частина нашої землі прекрасна по-своєму, так і писанки різних майстрів мають своє неповторне обличчя.

Писанковим деревом став дуб, що росте на проспекті Перемоги у центрі селища. Кожна писанка проекту є унікальним твором декоративно-прикладного мистецтва.

«Акція «Великодня писанка – традиція, що нас єднає» сприяє вивченню та збереженню культури та історії українського народу на прикладі писанкарства, популяризації мистецьких традицій нашої держави та підтримує дитячу творчість» - зазначає перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець.