Прес-центр16 вересня 2019, 11:09

Урочисте завершення Олімпійського тижня

Напередодні Дня фізичної культури і спорту, який відзначається щорічно у другу суботу вересня у школах, підпорядкованих відділу освіти Троїцької райдержадміністрації були проведені Олімпійські уроки та Олімпійський тиждень.

До заходів долучились представники спортивної громадськості. Юних олімпійців з Покровської та Тарасівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів привітала начальник відділу освіти Троїцької райдержадміністрації Людмила Суська та вручила солодкі подарунки.

Усі заходи проводились з метою сприяння розвитку олімпійського руху, залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою та спортом, пропаганди здорового способу життя та виховання почуття патріотизму у підростаючого покоління.

Юні спортсмени збагатили свої знання про олімпійські види спорту, спробували свої сили у різноманітних рухових активностях на свіжому повітрі, відчули себе справжніми атлетами, поспілкувались з ветеранами спорту. Змагання виявились справжнім святом для малечі, які завзято бігали, стрибали та долали перешкоди.

Під час занять на спортивних майданчиках діти охоче брали участь у спортивних змаганнях, робили фізичні вправи, а старшокласники ще й допомагали іншим в якості волонтерів та суддів.

Також було проведено Олімпійські уроки на яких діти дізнавалися цікаві факти про виникнення Олімпійських ігор та історію олімпійського руху і українських олімпійців, досягнення та рекорди видатних спортсменів світу, показували свої знання із спортивної тематики. Учні ознайомились із звичаями Олімпійських держав, містами, де проводились попередні Олімпійські ігри та традиціями Олімпійського руху в Україні.

Під час Олімпійського тижня відбулись і відкриті уроки здоров'я. Вчителі фізичної культури знайомили учнів як з теоретичними, так і з практичними знаннями, які допоможуть зберегти здоров'я та більше дізнатися про користь спорту взагалі.