Прес-центр1 грудня 2017, 15:12

Участь у загальношкільних батьківських зборах

30 листопада 2017 року в Лантратівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися загальношкільні батьківські збори участь у яких взяли начальник служби у справах дітей Наталія Мороз, інспектор ЮПСП ВП ГУНП у Луганській області Олександр Гребенюк та директор Троїцького РЦССДМ Світлана Охрицька.

         Наталія Мороз зупинилась на основних напрямках діяльності щодо захисту прав та законних інтересів дітей. Під час виступу вона зазначила, що неодноразово доводилось вилучати дітей із сімей і шукати дітям нові форми влаштування. Неналежне виконання батьківських обов'язків, нехтування   інтересами дітей не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров’ю, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. Метою даного виступу було посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля.

         Старшим інспектором ЮПСП ВП ГУНП майором поліції Олександром Гребенюком було наведено реальні приклади насильства над дітьми у нашому районі та проінформовано, що протягом поточного року до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей було притягнуто до адміністративної 48 батьків. Також було наголошено, що батькам слід більше часу приділяти своїм дітям, цікавитись їх успіхами у школі, з ким вони спілкуються у соціальних мережах.

         Директор Троїцького РЦССДМ Світлана Охрицька наголосила на категоріях сімей, які беруться під супровід соціальними працівниками, про їх напрямки роботи в інтересах дітей. Також під час зборів батькам було показано фільм «Алкоголь та дитина», який став прикладом негативного впливу алкоголю на організм дітей.

         Також серед батьків було проведено акцію «Щасливі діти – щасливі батьки», в якій активну участь прийняли всі дорослі.