Прес-центр10 вересня 2019, 14:09

У закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих відділу освіти Троїцької райдержадміністрації, стартував Олімпійський тиждень

Другий навчальний тиждень у закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих відділу освіти Троїцької РДА, розпочався з Олімпійського тижня, який триватиме з 9 по 13 вересня.

Розпочалися заходи із урочистих лінійок, на яких було оголошено плани проведення заходів, піднято олімпійські прапори, а також учні розповідали про виникнення, розвиток та символіку Олімпійських Ігор. Потім учні позмагалися у спритності та витривалості.

Всеукраїнський Олімпійський урок та Олімпійський тиждень проводиться кожного року з метою: пропаганди та розвитку фізичної культури і спорту, здорового способу життя серед дітей та молоді, розвитку Олімпійського руху в Україні, пошуку і розкриття фізичних здібностей, виявлення та підтримки юних талантів і залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, залучення дітей та молоді до активного життя.

Упродовж тижня учнів 1–11 класів залучатимуть до цікавих та активних спортивних заходів. Основними формами проведення Олімпійського тижня та Всеукраїнського Олімпійського уроку є спортивно-видовищні заходи, серед яких проведення змагань з олімпійських видів спорту, конкурсів, семінарів, пов’язаних з розвитком і пропагандою олімпійського руху. Для найменших проводитимуть зарядку, а старших чекатиме виконання веселих спортивних вправ.

Протягом тижня вчителі та актив спортивного руху кожного закладу освіти знайомитимуть дітей з історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, олімпійськими видами спорту.