Прес-центр8 лютого 2019, 15:02

У Троїцькому районі відбулось друге засідання районної Ради регіонального розвитку

У засіданні взяли участь голова районної ради, заступник голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, керівники самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації та її апарату, заступник селищного голови та сільські голови, керівник громадської ради при райдержадміністрації, керівники правоохоронних органів, підприємств, установ, організацій, громадських організацій, представники засобів масової інформації.
 
Засідання Ради відкрив голова райдержадміністрації, який зазначив, що підтримуючи ініціативу Президента України на районному рівні була утворена Рада регіонального розвитку та проведено перше засідання, де обговорили перспективний план розвитку району на 2019 - 2021 роки. За підсумками першого засідання Ради регіонального розвитку було  рекомендовано селищному, сільським головам району розробити плани розвитку територій, провести їх широке обговорення та надати райдержадміністрації свої пропозиції для узагальнення плану розвитку району. Наявність таких планів дозволить нам спільно з громадами отримати ті механізми фінансування, які дозволять підвищити інвестиційну привабливість території нашого району.
З питання «Про схвалення плану розвитку територій Троїцького району на 2019-2021 роки» надали інформації заступник селищного голови Олександр Лисенко, Привільський сільський голова Мирослава Ляшенко.
 
Олександр Іванов представив до уваги присутніх пріоритетні заходи, які планується реалізувати протягом 2019-2021 років на території громад, що не ввійшли до складу об’єднаних, та об’єктах спільної власності територіальних громад.
 
«Реалізація всіх запланованих проектів можлива за умови залучення коштів державного фонду регіонального розвитку, місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, участі в галузевих регіональних програмах. Для цього рекомендую органам місцевого самоврядування активізувати свою діяльність щодо підготовки та подання інвестиційних проектів на конкурси регіонального розвитку, обласного конкурсу проектів місцевого розвитку та міжнародні грантові конкурси» - наголосив Олександр Миколайович.
 
За підсумками засідання Ради регіонального розвитку прийнято відповідне рішення: Схвалити план розвитку територій Троїцького району на 2019-2021 роки та подати його на розгляд чергового засідання колегії райдержадміністрації.