Прес-центр26 cічня 2018, 10:01

У Троїцькому районі відбулися заходи до Дня Соборності України та в рамках акції «Луганщина у нас одна»

22 січня 1919 року український народ зробив рішучий крок до втілення одвічної мрії, незгасного прагнення Незалежної Соборної Держави. З нагоди Дня Соборності України у Троїцькому районі відбувся ряд заходів: на площі районного Будинку культури урочисте зібрання, присвячене Дню Соборності України; у загальноосвітніх закладах Троїцького району виховні години та лінійки пам’яті „Україна – єдина Соборна держава”, флешмоби, учнівські конференції  „Соборність України від ідеї до сьогодення” та конкурси малюнків „Соборна Україна – Держава єдина”; тематичні книжкові виставки у бібліотечних установах „Соборна Україна від ідеї до життя”.

«Сьогодні, коли Луганщина розділена війною навпіл, ця подія сторічної давнини набуває нового сенсу. Ми багато робимо для зміни світогляду наших громадян» ,- зазначає Юрій Гарбуз. Найважливіше для нас є повернення миру на рідну землю. Наші захисники та вимушені переселенці повинні якомога скоріше повернутися до рідних домівок. На прискорення реінтеграційних процесів спрямований проект «Луганщина у нас одна».

Під гаслом «Луганщина у нас одна» серед загальноосвітніх навчальних закладів Троїцького району пройшов конкурс малюнків. Юні мешканці Троїцького району із захопленням і творчим натхненням показали через творчість як саме вони бачать і відчувають свою Батьківщину. У кожному малюнку відчувається патріотизм і любов до природи рідного краю та Батьківщини.