Прес-центр12 липня 2017, 12:07

У Сєвєродонецьку відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Разом з народними депутатами України – членами Комітету Верховної Ради України з питань бюджету – у засіданні взяли участь народні депутати України, обрані на Луганщині, представники Міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, керівництво Луганської облдержадміністрації, структурних підрозділів ОДА, міст та районів області. До речі, виїзне засідання Комітету ВРУ з питань бюджету Луганщина прийняла вперше за роки незалежності України.

Серед розглянутих на порядку денному питань слід відзначити виступ радника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Балкового, який доповів про бюджетне забезпечення основних напрямів діяльності місцевих органів влади Луганської області та розвитку регіону в умовах реформування міжбюджетних відносин.

Про проблеми та перспективи розвитку транспортної інфраструктури області у своєму виступі розповів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Директор Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Валентин Шкорубський наголосив на першочергових завданнях з відновлення системи надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню Луганської області.

Про перелік об’єктів і заходів, що фінансуються за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, проінформував заступник голови, виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

У ході засідання також була обговорена можливість створення умов для того, щоб у кожному Міністерстві та Уряді в цілому були персонально відповідальні заступники, які мають курирувати питання Сходу України.

Також голова Комітету з питань бюджету ВРУ Андрій Павелко довів до уваги, що одне з пленарних засідань сесії Верховної Ради України обов’язково буде присвячено проблемам Луганської та Донецької областей, у тому числі, з напрацьованих у ході виїзного засідання питань.

Юрій Клименко відзначив важливість виїзного засідання для подальшого вирішення питань щодо відновлення транспортної інфраструктури, залізничної гілки «Сватове-Білокуракине», першочергових завдань з відновлення системи надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню регіону, відшкодування за втрачене під час бойових дій майно, будівництва спортивних об’єктів,   підняття коефіцієнту заробітної плати співробітникам органів місцевого самоврядування, які працюють безпосередньо у населених пунктах вздовж лінії розмежування, тощо.

«Це дуже важлива подія не тільки для органів влади, а й для мешканців області, тому що вони повинні відчувати увагу з боку депутатського корпусу. Тож, розраховуємо на підтримку бюджетного комітету. Сподіваємося на позитивне вирішення обговорених актуальних для Луганщини питань, яка потерпає від військової агресії та постійних обстрілів, а місцева влада вимушена щоденно долати безліч викликів, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності області», – наголосив Юрій Клименко.

Андрій Павелко подякував за ініціативність у проведенні засідання керівництво облдержадміністрації та народних депутатів Луганщини, що дозволило на місцях оцінити важливі завдання, які повинні бути вирішені на парламентському рівні.

Він зазначив, що бюджетний комітет сприятиме вирішенню нагальних проблемних питань Луганщини задля підвищення рівня життя населення, відбудови інфраструктури та забезпечення динамічного розвитку економіки області.

По закінченню виїзного засідання в облдержадміністрації відбулася прес-конференція за участю народних депутатів України та керівництва області.