Прес-центр9 листопада 2018, 08:11

У селі Вівчарове установили спортивний майданчик

На початку листопада в селі Вівчарове відкрили перший спортивний майданчик, де встановили п’ять вуличних тренажерів.

Участь у конкурсі малих грантів «Молода енергія громад», що реалізується UNICEF та ГО «СКЦ «Задзеркалля»  за фінансової підтримки  Європейського Союзу взяв вівчарівський юнак Валентин Рибальченко, студент Харківського вишу.

Перший тур конкурсу проводився з 18 червня по 01 серпня 2018 року з метою життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків та молоді у східній Україні. Загальна сума фінансування становила 50 тисяч гривень.

«Ми змагалися за цей майданчик з 22 учасниками громад з Луганської області, і це так згуртувало селян, що ми власноруч підготувати майданчик для майбутніх тренажерів»,— згадує секретар Привільської сільської ради Оксана Рибальченко.

«Відтепер є можливість для проведення днів здоров’я в селі, спортивних змагань», — розповідає голова Привільської об’єднаної територіальної громади Мирослава Ляшенко.

Місцеві майстри та майстрині презентували на відкритті спортивного майданчику і свої поробки. У центрі площі стояв віл, зроблений з сіна, що тягне віз. Це вже не перша творча робота вівчарівців: раніше вони намалювали мурал з квітами, зробили дерев’яний млин, охайні квітники на майданчику.