Прес-центр11 травня 2017, 11:05

У районі відзначили 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світової війни

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників-визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

У цей день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.

9 травня 2017 року о 09 годині по вулиці Парковій смт Троїцьке біля братської могили радянських воїнів та пам’ятного знаку на честь односельців, які загинули у роки Другої світової війни троїчани відзначили 72-у річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

         День Перемоги назавжди залишиться днем національного тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу і братства народів. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги над нацизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків.

В урочистому мітингу взяли участь керівництво, представники підприємств, організацій та установ району, представники духовенства, силових структур, ветерани війни та ветерани праці,   представники політичних партій та громадських організацій, учнівська молодь, представники ЗМІ, громадськість.

Із словами привітання до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Олександр Іванов: «День Перемоги – свято особливої важливості. В останні роки ми все гостріше усвідомлюємо – чим далі йде в історію переможний 1945-й, тим виразніше бачимо те, якою ціною був завойований мир на Землі. Доля подарувала нам можливість жити поруч з Вами, поколінням військового часу, вчитися у Вас терпіння і мужності, душевної щедрості і любові до рідної землі. Сьогодні, дивлячись Вам в очі, хочеться сказати: ми будемо робити все, що в наших силах, щоб пам'ять про солдатів і трудівників війни, залишалася священною, щоб зв'язок часів зміцнювалася нашими добрими справами і творчою працею. Гірко, що ряди наших ветеранів рідшають. Кожен з них – живий свідок історії, свідок мужності нашого народу, відданого героїзму та відданості рідній Вітчизні. Знати героїчні минуле, пишатися подвигом дідів і прадідів — наш моральний борг перед ними. День Великої Перемоги – свято сили і гідності, священної пам'яті та гордості за її народ. За плечима тих, хто зустрів переможний день 9 Травня у солдатському строю або на трудовому посту, велика, складна і все-таки прекрасна життя. Дорогі ветерани! Сьогодні так хочеться оточити Вас турботою, теплом, повагою, говорити Вам добрі, наповнені любов'ю слова подяки. Ви повернулися і героїчно продовжували піднімати країну з попелу, відновлювати і будувати міста, виробництво. Ми в неоплатному боргу перед вами, низький вам уклін за великий подвиг!».

 Селищний голова Демид Палагно зазначив, що День Перемоги завжди викликає почуття великої радості, безмежної гордості за наш народ і гіркий сум водночас. Та побажав усім міцного здоров’я, щастя, мирного неба і плідної праці на рідній землі!

Зворушливими були слова ветерана Другої світової війни  Петра Івановича Савченка, який  в своєму виступі  згадав часи Великої Вітчизняної війни та подякував всім  присутнім за ту увагу і піклування, які вони проявляють до ветеранів війни, за збережену пам'ять про героїв минулої  страшної війни, побажав миру і злагоди в суспільстві.

         Учні гімназії подарували ветеранам квіти і дякували за Перемогу. 

 Присутні згадали тих, кого немає серед нас в урочистий та скорбний день, тих – хто не пройде в колонах сивочолих ветеранів. З глибокою вдячністю схилили голови перед загиблими воїнами у Другій світовій  війні та  воїнами, які  обороняли територіальну цілісність  України на передовій у різні часи.

У пам'ять про тих, хто не повернувся з війни, а також воїнів, які віддали свої життя, захищаючи Україну, учасники мітингу поклали квіти  до меморіалу загиблим воїнам.

Кульмінацією заходу стала театралізована вистава дитячого творчого колективу «Зорецвіт».

У цей же день пройшло урочисте вшанування ветеранів (святковий обід на “польовій кухні”).

Учасники художньої самодіяльності районного будинку культури підготували для ветеранів та троїчан  театралізовану концертну програму до Дня Перемоги «П’ять кроків до Берліна».

9 травня п.р. у всіх населених пунктах району пройшли заходи з нагоди   72-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.