Прес-центр14 грудня 2017, 13:12

У районі відбулись заходи з нагоди роковин Чорнобильської катастрофи

Вночі 26 квітня 1986 року відбулась наймасштабніша техногенна катастрофа в історії людства. Реактор четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС вибухнув і викинув радіоактивні речовини на північну частину України, а також Білорусь, Прибалтику, Польщу, Швецію, Фінляндію і цілий ряд інших країн. Потужність вибуху порівнюють з трьома сотнями Хіросім. Ця аварія – найбільша за всю історію ядерної енергетики як за кількістю постраждалих від її наслідків, так і за економічною шкодою.

14 грудня 2017 року о 09-00 год в смт Троїцьке по вул. Парковій відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС в 1986 -1990 роках з нагоди роковин Чорнобильської катастрофи.

            У церемонії покладання взяли участь перший заступник, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Олег Сліпець, заступник голови районної ради Олександр Мороз, селищний та сільські голови, керівник громадської організації „Союз Чорнобиль”, учасники ліквідації катастрофи на Чорнобильській АЕС Станіслав Савченко, делегації підприємств та установ району, військовослужбовці, громадськість, представники ЗМІ.

            Учасники заходу вшанувати пам’ять загиблих героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС в 1986 -1990 роках.

             Цього ж дня у залі засідань районної ради пройшов концерт, який подарували солісти та художні колективи районного будинку культури.