Прес-центр30 липня 2020, 16:07

У районі відбулась зустріч ветеранів АТО/ООС

Сьогодні, 30 липня, у залі засідань райдержадміністрації у рамках проєкту консолідації ветеранського руху Луганської області «Єдність ветеранів Луганщини» Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки відбулась зустріч ветеранів АТО/ООС з вирішення нагальних соціально-побутових проблем та увічнення пам’яті захисників України, яку провели заступник голови громадської організації «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Артем Коваленко, начальник відділу організації масових заходів та проєктів управління комунікацій з громадськістю, фінансового забезпечення Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації Галина Мельниченко.

У заході взяли участь голова Троїцької районної державної адміністрації Олег Сліпець, голова Троїцької районної ради Сергій Терещенко, заступник голови райдержадміністрації Валерій Папуша, селищний голова Демид Палагно, керівник Троїцького відокремленого підрозділу громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Наталія Лозова, заступник начальника відділу у Троїцькому районі Головного управління Держгеокадастру в Луганської області Ольга Салієнко, керівники правоохоронних органів, представники закладів охорони здоров’я району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, головний редактор ПП «Редакція газети «Сільська новина» Марина Животкова.

Під час зустрічі ветерани АТО/ООС мали можливість задати питання, які їх цікавлять. Обговорювалися найважливіші питання – надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань; покращення якості надання медичного забезпечення; безоплатне надання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд; виділення приміщення для Троїцького відокремленого підрозділу громадської спілки; установлення на території селища пам’ятного знаку, меморіальної дошки захисникам України, зокрема учасникам АТО/ООС.

Станом на 01.07.2020 на обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації перебувають 278 учасників антитерористичної операції/ операції об’єднаних сил, з них: 1 – особа з інвалідністю II групи, 1 – сім’я загиблого/померлого учасника АТО.

Санаторно-курортне лікування у 2019 році отримав 1 учасник АТО. У 2020 році до управління подано 2 заяви, але у зв’язку з карантином жодна з них не задоволена.

Спікери заходу подякували усім за конструктивну, дружню зустріч, розуміння та бажання вирішувати соціально-побутові проблеми учасників бойових дій.