Прес-центр12 липня 2017, 12:07

У Новоайдарі відбувся форум учасників АТО та волонтерів

У рамках проекту «Ветерани війни за мир» відбулось розширене засідання правління Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Тема заходу – «Співпраця Громадської спілки з органами державної влади та місцевого самоврядування актуальні проблеми практики».

На засіданні були присутні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, представник Президента України у Верховній Раді України, народний депутат України Ірина Луценко, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань регіональної політики, державного будівництва та місцевого самоврядування, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, представник Східного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Луганської області Валерій Нагорняк, голова Новоайдарської райдержадміністрації  Віктор Сергієнко, а також учасники АТО та волонтери з усіх областей України.

Вітаючи присутніх в залі,  Ірина Луценко сказала: «Сьогодні  я тут не тільки як представник Президента України, а маю надію, як друг. Вважаю, що можу чесно дивитись вам усім в очі.  Багато з вас бачили мене і в 2014 році, і в 2015, коли возили на передову гуманітарну допомогу, дрова, одяг, а вивозили поранених. Сподіваюсь на відверту і чесну розмову щодо нагальних проблем як учасників АТО, так й жителів Луганщини».

Вона повідомила про заходи, які проводяться щодо збільшення обороноздатності країни, про пільги учасникам АТО, а це – сертифікати на будівництво житла під фіксовані відсотки, цільові кошти на навчання дітей тощо.

Народний депутат України наголосила, що особисто буде ініціювати виділення додаткових коштів на ремонт дороги від Станиці Луганської до Куп’янська та будівництва гілки залізничної дороги.

У своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зазначив: «Зараз на Луганщині проживає 5 374 учасників бойових дій, серед них 19 інвалідів війни. Також 50 осіб, які мають статус «Член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни». Обласна влада постійно тримає на контролі всі проблеми ветеранів. Це питання про житло, які вже має позитивні результати.  Сєверодонецька міська рада виділила землю під будівництво для ветеранів АТО. Найближчим часом почнуться роботи. Також, медична допомога. Сподіваюсь, що після сьогоднішньої зустрічі буде розроблений дієвий механізм вирішення й цього питання. Бажаю нам всім плідної роботи».

Під час засідання кожен бажаючий мав можливість поставити  запитання, або висловити пропозицію. Питання були різнопланові: створення нових робочих місць, відкриття реабілітаційних центрів, пенсії військовим, проблеми патріотичного виховання молоді тощо.

По кожному питанню були надані запевнення, що рішення будуть прийняті, як центральними виконавчими, так й обласними органами влади.

По завершенні заходу, гостей та мешканців Новоайдарщини чекав концерт, який подарували артисти Чернівецької обласної філармонії за підтримки Чернівецької  облдержадміністрації та облради.