Прес-центр23 серпня 2017, 13:08

У нас багато напрямів співпраці зі Львівщиною, – Юрій Гарбуз

Декларацію намірів співпраці між Луганщиною та Львівщиною підписано сьогодні, 23 серпня, головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом та головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним.

Проект передбачає налагодження співпраці між областями в освітній сфері задля формування в учнівської молоді Східної та Західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.

«Сьогодні ми започатковуємо проект не тільки в освіті – напрямів співпраці у нас з Львівщиною достатньо багато, – наголосив Юрій Гарбуз. – Любов до України, рідної землі, сім’ї починається з того, наскільки ми зараз готові навчати своїх дітей. Тож, хочу подякувати нашим друзям зі Львівщини і особисто Олександру Ганущину – ми отримали значну підтримку з їх боку».

Сторони задекларували готовність співпраці щодо реалізації спільних проектів та ініціатив в освітній сфері у рамках доступних зовнішніх джерел фінансування, спільну підготовку проекту «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» (що подається на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, у рамках Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України), готовність до реалізації відповідних заходів в його рамках.

Зокрема, передбачається організація літніх шкіл у Львівській області та Республіці Польща для вчителів історії та української літератури зі шкіл Луганщини та Львівщини з метою обміну досвідом та кращими практиками викладання гуманітарних дисциплін, організація двох інтеграційних літніх таборів «Літня академія» для школярів з обох областей задля реалізації спільних проектів, формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю, проведення конкурсу «Історія моєї малої батьківщини», конкурсу мовознавства серед учнів 9-11 класів та спільних краєзнавчих таборів.

Очыкується і підвищення рівня освітньої співпраці між областями шляхом встановлення обладнання для проведення відеоконференційта інтерактивної дошки у 30 класах для вивчення історії та української літератури пілотних середніх шкіл та проведення ремонтних робіт у цих приміщеннях.