Прес-центр28 серпня 2018, 10:08

Троїцький район звітував на обласній колегії управління молоді та спорту щодо сфери фізичної культури та спорту

27 серпня 2018 року, під головуванням начальника управління молоді і спорту Луганської ОДА Антона Волохова, відбулось засідання колегії управління молоді та спорту. У заході взяли участь заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик, представники апарату ОДА та члени колегії: представники профільного управління облдержадміністрації і структурних підрозділів міст і районів, директори обласних та районних ДЮСШ, керівники обласних комунальних установ.

Одним з питань порядку денного було питання матеріально-технічного забезпечення сфери фізичної культури та спорту Луганської області, перспективи розбудови спортивної інфраструктури та стан сталого розвитку ДЮСШ на прикладах районів (Троїцького р-ну, Новопсковського р-ну та

м. Лисичанськ).

Від Троїцького району звітували головний спеціаліст з питань молоді та спорту Сніжана Гавриш та директор Троїцької ДЮСШ Петро Корнєв. У ході обговорення було висвітлено наступну інформацію: у Троїцькому районі налічується: 1 стадіон (знаходиться на балансі ТОВ «Троїцький маслопресовий завод»), всього площинних споруд 30, із них 23 спортивні майданчики з нестандартним тренажерним обладнанням у загальноосвітніх навчальних закладах району, футбольні поля, 18 спортивних залів площею більше 162 м2, із них спеціально обладнані кімнатами для проведення тренувань з волейболу, баскетболу, дзюдо, тенісу настільного, футболу. Також на території Троїцького району розміщені спортивні тренажери під відкритим небом, на яких можуть займатися всі без винятку, у будь-який час, серед молоді вони дуже популярні. На даний час всі спортивні зали і спортивні спорядження готові до нового 2018-2019 навчального року.

Також було відмічено, що у 2017 року на кошти держави було проведено капітальний ремонт будівлі  Троїцької ДЮСШ, на загальну суму 1228,4 млн. грн (замінено вікна, пофарбовано стелю та стіни, замінено та пофарбовано підлогу, повністю оновлено електропроводку, утеплено споруду), установлено 2 спортивні майданчики у с. Воєводське та с. Сиротине. Наразі розроблений та прийнятий проект «Покращення доступу до спортивної інфраструктури та підтримка занять спортом населення Троїцької ОТГ та дітей з особливими потребами» в проект входить будівництво комплексних спортивних майданчиків в Троїцькій гімназії,  та в школах сіл Воєводське, Демино-Олександрівка, Ями. Для реалізації проекту залучено 6010.000 млн. грн. з державного фонду регіонального розвитку з часткою співфінансування 10 % з місцевого бюджету.

Показники у сфері молодіжної політики за підсумками І півріччя, у порівнянні з минулим роком також значно зросли. Загалом робота у Троїцькому районі членами колегії визнана задовільною, всі пропозиції щодо усунення недоліків внесені до протоколу засідання.