Прес-центр20 червня 2018, 11:06

Тренінг з розвитку сільських організацій

Норвежська рада з питань біженців (NRC) розпочинає проект з розвитку потенціалу сільських організацій на підконтрольній владі України території Луганської області, який реалізується за фінансової підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку та співпраці.

19 червня 2018 в залі засідань районної ради відбувся тренінг з розвитку сільських організацій, метою якого є допомога в розробці стратегії розвитку організації ,покращення взаємодії всередині організації та збільшення об’ємів виробництва і покращення якості товарів та послуг.

Участь в тренінгу взяв перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, заступник голови районної ради Олександр Мороз, начальник управління агропромислового комплексу райдержадміністрації Олександр Шкальний, старости, організації і об’єднання, які здійснюють діяльність в сільській місцевості в напрямках сільськогосподарського виробництва, виготовлення етнічних виробів ручної роботи, сільський туризм.

В ході заходу представники місцевих громад і сільськогосподарських виробників та спеціалісти управління агропромислового комплексу райдержадміністрації ознайомились із базовими (стандартними) вимогами до підготовки та впровадження проектних пропозицій.

«Саме такі заходи суттєво підвищують спроможність сільських громад залучати донорські та інвестиційні кошти в розвиток сільського господарства та сільських територій»,- зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець.

В рамках проекту буде надана можливість відвідати організації в сусідніх областях, які являються успішними прикладами кооперації. Організації, які пройдуть повний курс тренінгів, отримають можливість прийняти участь в конкурсі грошових грантів.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном «гарячої» лінії: 0 800 302 007