Прес-центр17 cічня 2019, 15:01

Тимонівська громада: обговорення перспективи розвитку на 2019 - 2021 роки

У 2018 році у Тимонівській сільській раді створено комунальне підприємство  КП «Житлово-комунальне господарство Тимонівської сільської ради». Тому одним із пріоритетних напрямів розвитку Тимонівської громади на 2019-2021 роки є реалізація проекту «Сприяння сталого розвитку та забезпечення належного рівня благоустрою Тимонівської сільської ради Троїцького району Луганської області  шляхом придбання спеціальної комунальної техніки та техніки для виготовлення паливних брикетів та пелетів».

Як зазначив Тимонівський сільський голова Сергій Лихоманов, проект передбачає придбання техніки для підприємства, а також механізмів для виготовлення пілетів на суму 5,1 млн грн. Реалізація проекту  вирішить проблему утримання населених пунктів громади в належному санітарному стані, поліпшить стан доріг, забезпечить бюджетні установи альтернативним видом палива.

У 2019 році планується створення об’єднаної територіальної громади, яка буде в себе включати Тимонівську та Тарасівську сільські ради. З метою створення сприятливих умов для надання населенню об’єднаної громади  всього спектру адміністративних послуг необхідно реалізувати проект «Реконструкція нежитлової будівлі в соціально-адміністративний центр за адресою: пров.Центральний,5 у с.Тимонове, Троїцького району, Луганської області (архітектурно-будівельна частина внутрішні роботи)».

Зазначені проекти запропоновано включити до Плану розвитку Троїцького району на 2019-2021 роки.

Звертаємо увагу, що виконуючи доручення Президента України Петра Порошенко, яке будо надано на сьомому засіданні Ради регіонального розвитку, головою райдержадміністрації Олександром Івановим 19 грудня 2018 року проведено засідання районної Ради регіонального розвитку, на якій представлено звіт про розвиток Троїцького району за 2014-2018 роки та надано доручення головам  селищної, сільських рад надати пропозиції розвитку територій на 2019-2021 роки, які стануть частиною перспективного Плану розвитку Луганської області.