Прес-центр20 лютого 2019, 14:02

Сьогодні в Україні день скорботи і пам’яті – День Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» відзначається День Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні, п’ять  років тому, під час Революції Гідності, протистояння між народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.

На виконання районного плану заходів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у районі відбулись урочистості, просвітницькі та інші тематичні заходи із залученням громадськості, учасників антитерористичних операцій, молоді, у Храмі Святої Трійці відбувся поминальний молебень.

Заклади освіти району долучились до Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті», а також були проведені лінійки-реквієми, години пам’яті, виховні години, уроки мужності, круглі столи, перегляд відеофільмів.

У бібліотеках району проведені книжкові виставки, тематичні полиці, години історичної пам’яті за темою: «Вони пройшли крізь вогонь і зброю», бесіди-діалоги «Небесна Сотня на сторожі гідності», бесіди вшанування.

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є й Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Мабуть, важко уявити щось більш радісне за усмішки людей, які стоять пліч-о-пліч, усвідомлюючи: саме вони творять історію своєї країни. Та не лише радість панувала тоді, а й біль та сльози тяжкої втрати.