Прес-центр27 жовтня 2017, 15:10

Службою у справах дітей проведено бесіду з прийомною родиною на тему: «Методи сімейного виховання та формування сімейних традицій та цінностей»

26 жовтня 2017 року завідувачем сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації було проведено бесіду з прийомною родиною на тему: «Методи сімейного виховання, формування сімейних традицій та цінностей».

У ході бесіди Тетяна Костенко інформувала про існуючі методи сімейного виховання, ознайомила з принципами і особливостями організації та проведення сімейного дозвілля та усвідомленню прийомними батьками значення сімейних традицій, цінностей у розвитку та вихованні дітей.

«Особистий приклад батьків є головним методом сімейного виховання. Наслідуючи батька і матір, дитина засвоює сімейні традиції, цінності, стосунки, оцінки. Для того, щоб  виховати дитину вміло та правильно, батькам слід звертати увагу на формування мотивів поведінки дітей у сім’ї. Діти повинні стати насамперед – людьми на землі, громадянами. Не слід навішувати дітям ярликів: “складна дитина”, “важкий підліток”, “поганий характер” тощо», - зазначила Тетяна Олександрівна.

Отже, сім’я – це перший та найбільш значущий виховний інститут у житті людини. Найголовніша роль у сімейному вихованні відводиться культурним цінностям родини. Саме від родини залежить, якою виросте  дитина, як вона буде сприймати оточуючий світ та оточуючих людей. І слід не забувати, що «вади дитини не народжуються, а виховуються».