Прес-центр24 жовтня 2017, 15:10

Ситуація щодо профілактики сказу тварин знаходиться під постійним контролем

       На виконання Програми по профілактиці та боротьбі зі сказом в Троїцькому районі на 2015-2019 роки, затвердженої рішенням Троїцької районної ради 14 серпня 2015 року № 36/2, спеціалістами районної державної лікарні ветеринарної медицини та міжрайонної санітарно-епідеміологічної служби проводилися постійний епізоотичний та епідеміологічний нагляд за зонами стійкого неблагополуччя, облік і картографія осередків сказу, здійснювався оперативний обмін інформацією між установами щодо захворювання тварин на сказ, та людей, які звернулись в лікувальні заклади за медичною допомогою з приводу укусів тваринами підозрілими в захворюванні на сказ.

   Начальник Троїцької районної державної лікарні ветеринарної медицини Олена Бабушкіна під час виступу зазначила, що протягом 2015-2016 років під заходи програми з районного бюджету були виділені кошти у сумі 95 тис. грн., що дозволило придбати близько 8 тисяч доз антирабічної вакцини для вакцинації домашніх тварин. Спеціалістами ветеринарної медицини планово проведені заходи з вакцинації домашніх тварин.

       Постійно ведеться робота направлена на інформування населення про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики та боротьби зі сказом.

       Епізоотична ситуація щодо профілактики сказу на території Троїцького району залишається стабільною і знаходиться під постійним державним ветеринарним контролем.