Прес-центр13 грудня 2019, 15:12

Сергій Терещенко: для Троїцького району питання газопостачання найважливіше

Сьогодні, 13 грудня, голова Троїцької районної ради Сергій Терещенко та заступник голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Юлія Твердохліб провели нараду з питань опалювального періоду 2019-2020 років в умовах надзвичайного стану у разі припинення транспортування природного газу з Російської Федерації. У роботі заходу взяли участь керівник апарату Троїцької райдержадміністрації Тетяна Авксентенко, заступник голови районної ради Олександр Мороз, заступник селищного голови Дмитро Жерліцин, сільські голови, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств, організацій, установ, ЗМІ.

Сергій Терещенко повідомив, що 31 грудня 2019 року закінчується строк дії поточного договору на транзит природного газу між ПАО «Газпром» Російської Федерації та НАК «Нафтогаз України», тому є ризик припинення газопостачання споживачам Троїцького району. Через ГРС смт Троїцьке та ГРС села Воєводське здійснюється постачання природного газу в 32 населені пункти, 67 об’єктів соціальної сфери. На сьогодні ведуться переговори на державному рівні щодо подовження терміну дії договору. При не вирішенні питання до 31 грудня п.р. район повинен бути готовим до життєдіяльності в умовах надзвичайного стану. Районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розроблений план заходів з визначенням конкретних строків та визначається необхідна додаткова допомога району для вирішення даного питання.

Підсумовуючи нараду, голова районної ради звернувся до керівників підприємств, організацій, установ щодо проведення роз’яснювальної роботи, недопущення паніки, розуміння ситуації, а також наголосив, що питання на контролі у керівництва держави та області, народних депутатів України, тому є надія на вирішення проблеми найближчим часом.

На заході було обговорене питання щодо застосування коефіцієнтів для побутових споживачів.