Прес-центр12 листопада 2019, 09:11

Сергій Гайдай: «Я буду контролювати кожний тендер, кожну копійку! Я це вмію!»

У рамках робочої поїздки до Троїцького району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду з керівниками провідних агропромислових підприємств області.

Тематика зустрічі виявилась значно ширшою, ніж обговорення галузевих проблем молочного скотарства. Насамперед, постало питання ремонту автодороги регіонального значення Р-66, єдиного шляху вивезення сільгосппродукції за межі району. Очільник області запевнив, що вже проведений тендер на ремонт 10 км саме цієї дороги.

Проте, вже ведуться перемовини, щоб відремонтувати принаймні 30-40 км, незважаючи на обмеженість фінансування. Адже на ремонт доріг Луганщини у наступному році передбачено всього близько 400 млн гривень.

«Цю дорогу неможливо відбудувати завдяки ямковому або середньо-поточному ремонту. Тут потрібен капітальний ремонт. Є рішення Президента України про виділення мільярду гривень на Золоте. Думаю, 400-500 млн будуть спрямовані на ремонт та розширення дороги, 200-300 – інфраструктуру КПВВ. Залишок – на автошлях Р-66», – поділився планами Сергій Гайдай.

Аграрії висловили занепокоєння зволіканням із компенсацією втрат власників земельних паїв, через які проклали фортифікаційні споруди. У Троїцькому районі це майже 400 га. Мовляв їх власники першими постраждають після відкриття ринку землі.

Голова облдержадміністрації надав доручення підготувати необхідний пакет документів та пообіцяв особисто супроводжувати їх розгляд.

Також Сергій Гайдай розповів про вимоги до своєї команди, завдання, які ставить перед керівниками управлінь та департаментів облдержадміністрації, та наголосив: «Я буду контролювати кожний тендер, кожну копійку! Я це вмію! У цій області є одна людина, яка за все відповідає, – це я!»