Прес-центр4 жовтня 2019, 09:10

Ринку землі бути

03 жовтня 2019 року в районній державній адміністрації директором Луганського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою Тетяною Ємельяновою проведено брифінг щодо запровадження вільного  ринку земель сільськогосподарського призначення, на який були запрошені керівники агроформувань представники селищної та сільських рад, власники, які самостійно обробляють земельні ділянки.

На теперішній час в Верховній Раді України зареєстровано 5 законопроектів, що стосуються відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення. У владних кабінетах до цих пір тривають жваві дискусії щодо моделі ринку землі, але достеменно відомо одне - ринку землі бути. Початкова дата відкриття ринку - 1 жовтня наступного року.

Під час брифінгу були озвучені основні тезиси внесених законопроектів. Пріоритет держави на цьому етапі - це вивід із тіньового обігу земель сільськогосподарського призначення через запровадження прозорого ринку землі. На брифінгу також були озвучені нові можливості та ризики для об’єднаних територіальних громад, аграріїв та власників землі у зв’язку із введення ринку.