Прес-центр2 липня 2018, 09:07

Реалізація права власності на земельні ділянки є основою для підвищення соціальної захищеності громадян

26 червня 2018 року о 10-00 на чолі з головою районної державної адміністрації Олександром Івановим та головою районної ради Сергієм Терещенком за участі представників ДП «Луганський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» проведена нарада щодо окремих питань використання кормових угідь спільної приватної власності.

На нараду були запрошені голови сільських та селищної рад, керівники сільськогосподарських підприємств, представники співвласників земельних часток (паїв) колишніх колективних сільськогосподарських підприємств.

Директор ДП «Луганський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Тетяна Ємельянова висвітлила ключові питання процедури виділення кормових угідь колишніх КСП власникам земельних часток (паїв). Зазначила, що у Верховній Раді України знаходиться на розгляді законопроект щодо передачі з 01 січня 2020 року нерозподілених земельних ділянок, які знаходяться на сертифікатах на право на земельну частку (пай), у комунальну власність відповідних територіальних громад. На теперішній час при розробці Проекту землеустрою щодо організації території земельних ділянок (паїв) кормових угідь формуються конкретні земельні ділянки з кадастровими номерами і тільки після цього проводиться їх жеребкування.

Так, на сьогодні вже розпайовані кормові угіддя по 5 колишнім колективним сільськогосподарським підприємствам із 26, ще по одному – процедура триває.