Прес-центр2 липня 2018, 09:07

«Разом – дієвіше! В партнерстві – сила!»

У діалозі взяли участь представники Сватівського, Троїцького, Білокуракинського та Кремінського районів. Громадськості був представлений результати Індексу SCORE – показника соціальної згуртованості і примирення, що є аналітичним інструментом для розуміння динаміки змін в суспільстві, яке піддавалося впливу конфлікту, і виявлення вихідних точок для розробки підходів і програм, спрямованих на зміцнення соціальної згуртованості та примирення.

У 2017 році Індекс SCORE  у Луганській області склав 6,7 з 10 максимальних балів та 6,1 балу у середньому по Україні, що характеризує жителів області як соціально – активних, готових до діалогу та спільних дій по досягненню однієї мети. Чинниками об`єднання виступають територіальна приналежність; спільна діяльність з поліпшення життя; спільні масові заходи; спільна відповідальність за соціально – економічний стан регіону та національна ідентичність. 

У підсумку плідного діалогу було виявлено основні напрямки покращення соціальної згуртованості і примирення населення в Луганській області та її громадах.  Основними з яких є: діалог поколінь; медіа підтримка; трансфери позитивних практик та українська ідентичність.

Основним напрямком соціальної згуртованості для кожної людини повинна стати одна теза:  «Разом – дієвіше! В партнерстві – сила!»