Прес-центр17 cічня 2019, 15:01

Проведено засідання клубу прийомних сімей

17 січня 2019 року у Троїцькій райдержадміністрації проведено засідання клубу прийомних батьків та батьків-вихователів «З відкритим серцем», за участю першого заступника голови Троїцької райдержадміністрації Олега Сліпця, начальника служби у справах дітей Наталії Мороз, директора районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Валентини Дородаєвої, начальника СП Троїцького ВП ГУНП в Луганській області Олександра Калюжного, головного спеціаліста відділу освіти Євгенії Грибинюк, начальника управління соціального захисту населення Ірини Гомольської.

На даний час у Троїцькому районі функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, а також 6 прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Перший заступник голови райдержадміністрації, Олег Сліпець зауважив, що кожна дитина має право на виховання в сім'ї, адже тільки в сім'ї діти мають змогу реалізувати свій життєвий потенціал та відчувати, що їх люблять та цінують.

У ході бесіди начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз повідомила про дотримання вимог чинного законодавства стосовно здобуття дітьми освіти та постійним наглядом за станом їх здоров’я, та підкреслила на необхідності проведення таких заходів з метою співпраці та обміну досвідом в роботі з прийомними батьками та батьками-вихователями.

На засіданні було обговорено ряд актуальних питань, зокрема про забезпечення правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; оздоровлення дітей; надання виплат державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всі учасники засідання активно обговорювали порушені проблеми, обмінювались досвідом щодо виховання прийомних дітей.

Зустріч дала змогу прийомним батькам, за допомогою фахівців, вирішити ряд актуальних питань і ситуацій, а також можливість поділитися досвідом і переживаннями, знайти підтримку і розуміння.