Прес-центр25 cічня 2018, 08:01

Проведено сумісну нараду структурних підрозділів, установ і закладів, до компетенції яких належать питання захисту прав дітей

24 січня 2018 року за ініціативою служби у справах дітей райдержадміністрації було організовано міжвідомчу нараду з метою розробки та затвердження механізму взаємодії структурних підрозділів, установ і закладів, до компетенції яких належать питання захисту прав дітей.

         У роботі міжвідомчої наради взяли участь перший заступник, в.о. голови Олег Сліпець, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, начальник ВП ГУНП у Луганській області, полковник поліції Едуард Свєтов, головний лікар Троїцького ТМО Наталія Кайда, головний лікар КП Троїцького РЦПМСД Юрій Шеремет, в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Євгенія Грибинюк, директор Троїцького РЦСССДМ Олексій Безкровний.

         У ході наради було розглянуто цілий комплекс питань і проблем різного міжвідомчого підпорядкування, а саме: соціальна робота з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, проблемні питання з проведення індивідуально-профілактичної роботи, обміну інформацією відносно дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, проведення профілактичної роботи в молодіжному середовищі, інформаційно-освітня та попереджувальна робота з профілактики негативних проявів в учнівському середовищі, взаємодія галузі охорони здоров’я з питань профілактики безпритульності, бездоглядності та негативних проявів серед дітей.

         Наталія Мороз звернула увагу на проблеми дитячої безпритульності та бездоглядності на території Троїцького району.

         З метою вдосконалення взаємодії і недопущення в подальшому порушень прав дітей, учасники заходу прийняли рішення забезпечити у районі оптимальне функціонування цілісної системи з питань охорони дитинства шляхом тісної співпраці всіх міжвідомчих структур, органів та організацій.

         Керівники висловили сподівання, що обов’язкове виконання прийнятих рішень допоможе покращити роботу у даному напрямку.