Прес-центр16 липня 2018, 11:07

Проведено сумісний профілактичний рейд на території Лантратівського старостинського округу

Діяльність служби у справах дітей райдержадміністрації базується на захисті прав та інтересів дітей. Проведення профілактичних рейдів – це одна з форм роботи, метою якої є запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей, профілактика дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та надання їм захисту та підтримки.

13 липня 2018 року спеціалістами служби у справах дітей райдержадміністрації спільно з представниками Троїцького ВП ГУНП у Луганській області та фахівцями Комунальної установи «Центр з надання соціальних послуг» було проведено профілактичний рейдовий виїзд на територію Лантратівського старостинського округу Троїцької селищної ради.

У ході проведення рейду здійснено перевірку умов проживання дітей, сім’ї яких опинились у складних життєвих обставинах та потребують особливої уваги. Всього відвідано 2 сім’ї, в яких виховується 4 дитини.

З батьками було проведено бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя, створення належних умов для проживання та розвитку дітей, попередження насилля в сім’ї, та попереджено про відповідальність, передбачену чинним законодавством за неналежне виконання батьківських обов’язків.

З дітьми проведені профілактичні заходи з питань профілактики негативних звичок та правопорушень.

За результатами рейду складені відповідні акти.