Прес-центр9 листопада 2018, 08:11

Проведено щорічне оцінювання фізичної підготовленості учнівської молоді Троїцького району

Протягом вересня-жовтня 2018 року року в загальноосвітніх навчальних закладах району було проведено щорічне оцінювання фізичної підготовленості учнівської молоді.

Оцінювання проводилося відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 року № 1045 «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» (зі змінами) та наказу Міністерства молоді та спорту України від 15.12.2016 року № 4665 «Про затвердження тестів і нормативів для проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України».

Основними завданнями щорічного оцінювання є: визначення рівня фізичної підготовленості населення; сприяння розвитку фізичної культури серед населення; формування потреби в руховій активності; спрямування діяльності навчальних закладів на фізичний розвиток учнівської молоді, надання можливості населенню самостійно оцінювати рівень фізичної підготовленості; сприяння формуванню здорового способу життя, патріотизму та національної свідомості населення, підвищення рівня заінтересованості до служби у Збройних Силах, готовності до захисту Вітчизни; сприяння створенню належних умов для підготовки та проведення щорічного оцінювання різних вікових груп.

Оцінювання проводилось у Покровській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Привільській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Тарасівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Тимонівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Вівчарівській ЗОШ І-ІІ ступенів серед вікових груп: учні молодшого шкільного віку (10 років), середнього шкільного віку (11-15 років) та старшого шкільного віку (16-18 років). Тестування відбулось з наступних видів – рівномірний біг 3000 м., 2000м. (хвилин), підтягування на перекладині (разів), стрибки у довжину (сантиметрів), згинання та розгинання рук в упорі лежачи (разів), біг на 100 метрів (секунд), човниковий біг 4х9 (секунд), нахил тулуба вперед з положення сидячи (сантиметрів).

У загальному вигляді до тестування із 185 учнів було допущено 145, із них 60 учнів отримали високий рівень фізичної підготовленості, 46 – достатній, 26 – середній, 13 низький.