Прес-центр26 жовтня 2017, 08:10

Проведено профілактично-роз’яснювальну роботу з батьками учнів Воєводської ЗОШ І-ІІ ступенів

Сімейний кодекс України визначає, що дитина має право на належне виховання, якому кореспондує передбачений статтею 150 Сімейного кодексу України обов’язок батьків на виховання дитини та її розвиток.

Світлана Охрицька презентувала  відеоролик  «Шкідливий вплив алкоголю на підростаюче покоління».

Наталія Мороз провела профілактично-роз’яснювальну роботу з батьками учнів щодо попередження скоєння злочинів і правопорушень неповнолітніми та про негативний вплив алкоголю на організм дитини. Також було надано консультації та попереджено про особисту відповідальність батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків та ухилення від їх виконання згідно статті 184 КУпПА.

У своєму виступі Наталія Володимирівна акцентувала увагу присутніх на тому, що однією з причин зростання правопорушень серед неповнолітніх є послаблення виховної функції сім’ї або відсутність догляду та контролю за поведінкою дитини з боку батьків. Байдуже ставлення батьків до проблем своїх дітей створюють широке коло проблемних питань, що стосуються здоров’я, розвитку дітей, засвоєння ними необхідних правил та норм, спричиняють небажані та небезпечні поведінкові прояви і, як наслідок,- зростання дитячої злочинності.

Тож, батькам потрібно приділяти більше уваги своїм дітям, спостерігати як дитина проводить свій вільний час та належним чином виконувати свої батьківські обов’язки.